Hoe koppel je Pinterest aan je Facebook pagina?

0 Flares 0 Flares ×

Pinterest_naar_FB_Tw.png

Je kunt vanuit Pinterest een koppeling maken met je zakelijke Twitter account. Handig! En als je pint, kun je er ook voor kiezen de pins op de tijdlijn van je Facebook account te laten zien. Maar alléén van je persoonlijke account, dus niet op je zakelijke pagina. Niet handig… Voor het zakelijk inzetten van Pinterest is het natuurlijk veel interessanter je pins op de tijdlijn van je Facebook bedrijfspagina te delen. Maar hoe doe je dat? Hoe koppel je Pinterest aan je Facebook pagina en deel je je pins op de tijdlijn van je pagina?

Koppeling Pinterest en Facebook – ‘the Quick & Dirty way’

Vanuit Pinterest is het dus niet zomaar mogelijk om een koppeling te maken met je Facebook bedrijfspagina. Andersom kan wél: Je kunt vanuit Facebook een koppeling maken met je Pinterest account en je pins op die manier ‘binnenhalen’ op je Facebook pagina. Hiervoor gebruik je bijvoorbeeld speciale Facebook apps.

Eén van de meest gebruiksvriendelijke apps om je Pins weer te geven op je Facebook pagina is de Woobox Facebook app. Deze app biedt je de mogelijkheid om:
1. Je complete Pinterest account weer te geven,

image

2. Eén van je pinboards weer te geven.

image

Pins in de tijdlijn van je Facebook pagina – ‘the not-so-Quick & Dirty way’

Het nadeel van Woobox’ Pinterest tab is dat je Facebook fans hem alleen maar zien wanneer ze je pagina bezoeken en dan ook nog doorklikken op de tab. Je pins verschijnen niet op de tijdlijn van je pagina en dus ook niet in het nieuwsoverzicht van de mensen die je pagina leuk vinden. Dit kun je ondervangen door een bericht op je pagina te zetten met daarin:

– de URL van je Pinterest account:
image

– de URL van één van je pin boards:
image

– de URL van één specifieke Pin:
image

Pins automatisch plaatsen op de tijdlijn van je Facebook pagina – ‘the Snazzy way (that Costs a little Bit of Money)’

Er is echter ook een manier waarop je pins automatisch kunt delen op je Facebook pagina. Hoera! Hiervoor kun je de Pinvolve app installeren. Als je de Pinvolve tab op je pagina opent, vallen twee dingen op:

1. Bovenaan deze app staat je profiel foto en omschrijving zoals je die op Pinterest hebt ingevuld. Direct daaronder staat een knop waarmee bezoekers jou direct kunnen volgen op Pinterest én een knop waarmee ze jouw Pinterest account kunnen tweeten.

2. De app heeft twee tabbladen: een Facebook tabblad en een Pinterest tabblad.

image

Het Facebook tabblad (het blauwe bolletje)

image

Dit is een overzicht van je berichten op je Facebook pagina. Ze worden weergegeven alsof het pins zijn. Deze Facebook berichten kunnen mensen delen op Twitter of Facebook, maar: ze kunnen ze ook pinnen op Pinterest! En dat is bijzonder, omdat het normaal

gesproken helemaal niet mogelijk is om vanaf Facebook te pinnen. Eén van de krachtigste Pinterest-opties werkt ook hier: doordat je nu kunt pinnen vanaf je Facebook pagina, kunnen pinners die op Pinterest jouw pin tegenkomen, naar je Facebook pagina worden geleid, door er op te klikken! De koppeling tussen je Pinterest account en je Facebook pagina is bijna compleet.

Het Pinterest tabblad (het rode bolletje)

Dit is een overzicht van je pins op Pinterest; een willekeurig gerangschikte selectie om precies te zijn. Bezoekers van je pagina kunnen je pins direct repinnen of delen op Facebook of Twitter. En dan zijn we er: de mogelijkheid om pins automatisch te delen op de tijdlijn van je Facebook pagina! Bij de settings van Pinvolve zie je de optie ‘Pin Sync’. Zet het schuifje op aan en je pins worden automatisch gedeeld op de tijdlijn van je pagina! En zo ziet dat er dan uit:

clip_image010

Deze functie van Pinvolve is helaas niet gratis. Je mag hem twee weken uitproberen, en daarna kun je een abonnement afsluiten. Het goedkoopste abonnement voor één Facebook pagina kost $5,- per maand. Voor dat bedrag krijg je tevens de optie om al je pins te laten zien en om één bepaald pin board weer te geven. Niet veel geld voor een hele mooie oplossing!

Tot slot nog de opmerking dat je Pinvolve óók nog aan je Instagram account kunt koppelen; dat is wel weer genoeg Pinvolve-promotie.

Zolang Pinterest er niet voor zorgt dat je pins automatisch op je zakelijke Facebook pagina kunt delen, zijn de bovenstaande opties alle drie de moeite waard, afhankelijk van jouw specifieke wensen. Welke oplossing spreekt jou het meeste aan?

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- 0 Flares ×

7 gedachten over “Hoe koppel je Pinterest aan je Facebook pagina?

 • Beste, hartelijk dank voor de waardevolle tip. Er is echter één probleem en blijkbaar niet enkel bij mij….
  Bij de keuze naar welk pinbord men wil linken, moet dit via de persoonlijke account. Echter krijg ik dan steeds een blanco pagina 🙁
  Hebt u enig idee?
  Met vriendelijke groet,
  Tania

  • Hallo Tania,
   Dankjewel voor je reactie 🙂 Kun je iets specifieker zijn over je probleem?
   – Vanuit welk app probeer je te linken? Vanuit Pinvolve, Woobox of een andere app?
   – Heb je een betaalde of een gratis versie van die app?
   – Heb je een zakelijk of een persoonlijk Pinterest account?
   Als je me dat nog wil vertellen kan ik eens gaan zien of ik er iets mee kan!

 • De woobox facebooks apps zijn erg handig. Ik heb Twitter al gekoppeld. Pinterest volgt nog. Bij veel facebook pagina’s zie ik een foto tooltje dat een snel overzicht geeft van alle foto’s die op de facebookpagina geplaatst zijn. Die kan ik niet vinden bij Woobox. Is er een andere manier om daar aan te komen?

  • Beste Debbie,

   Dank voor je reactie 🙂 Je bedoelt iets anders dan de standaardtab “Foto’s” op je pagina (de eerste in het rijtje onder je omslagfoto)? Je zou eens kunnen kijken naar Pinvolve (zie hierboven bij “Het Facebook tabblad”). Als dit ook niet is wat je bedoelt, wil je het me dan nog eens uitleggen? Ik hoor het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

anti-spam: *